blog groep 1/2c

Thema Sinterklaas

De afgelopen weken hebben we gewerkt aan het thema Sinterklaas. Inmiddels is het 5 december geweest en is de Sint weer onderweg naar Spanje. Op school gaan we nu werken aan het thema Kerst.

De afgelopen weken hebben de kinderen ontzettend leuk gespeeld. Het was een spannende, maar ook een hele leuke tijd! De kinderen konden zich verkleden als Sinterklaas of zwarte piet. Er was een bakhoek, waar de bakpieten pepernoten en chocoladeletters konden maken van klei. Er was een inpakhoek, er was een hoek ingericht als het huis van Sinterklaas, de kinderen konden de stoomboot nabouwen in de de bouwhoek en met de kapla, er waren mooie kleurplaten van Sinterklaas, de kinderen konden verlanglijstjes maken en rekenen met pepernoten. Ook hebben ze mooie werkjes gemaakt. Met stift hebben ze de stoomboot gemaakt, ze hebben Sinterklaas gemaakt met vouwblaadjes, ze hebben zwarte piet geverfd en ze hebben een mooie hoed geknutseld voor 5 december.  De juffen hebben veel voorgelezen uit boekjes over Sinterklaas en we hebben filmpjes van Sinterklaas gekeken van Koekeloere. En natuurlijk de S van Sinterklaas geleerd!

Kortom: Veel gedaan, veel geleerd en vooral veel genoten!