blog groep 1/2c

Afscheid juf Iris

Helaas, aan alles komt een einde. Dus ook aan de stageperiode van juf Iris. Woensdag 24 januari was ze voor het laatst bij ons. We hebben er echt een feestdag van gemaakt met de kinderen. De kinderen mochten verkleed naar school komen en de klas was natuurlijk versierd. Een aantal kinderen hadden nog een mooie kleurplaat, kaartje of een cadeautje meegenomen. Die mochten ze aan de juf geven. Daarna moest juf Iris cadeautjes zoeken. De kinderen hadden geld meegenomen naar school en daar heeft juf Anne-Marie cadeautjes van gekocht. Juf Iris heeft namens de kinderen een dienblad gekregen met twee grote theeglazen, waar op staat: ‘De liefste juf van de wereld, Iris’. Daarbij een heleboel theezakjes, van elk kind één, en lekker veel chocolade, want dat lust ze graag. Verder een boekenbon, een trommeltje waar op staat dat ze de beste juf is, een mooie medaille omdat ze onze nummer 1 is en een mooie fotolijst met alle kinderen erop. De juf is dus enorm verwend!

Na het geven van de cadeautjes kon het feest echt beginnen. In de klas hingen 7 ballonnen met briefjes erin. De juf moest ze kapot prikken en dan de opdracht uitvoeren die op het briefje stond. Het waren allerlei spelletjes die ze met de kinderen kon doen, zoals: Tik, tik, wie ben ik?, waakhondje, met een blinddoek om raden wie er voor haar staat, tikkertje in de gymzaal, dieren nadoen met de kinderen, moppen vertellen en zingen en dansjes doen d.m.v. een liedje op het digibord. De juf en de kinderen hebben echt genoten. Daarna mochten de kinderen cake versieren, kregen ze ranja en na een filmpje mochten ze nog even lekker buiten spelen. En toen was het alweer 12u en tijd om afscheid te nemen. Alle kinderen mochten één voor één bij de juf komen. Ze mochten zelf kiezen of ze de juf een hand of een knuffel wilden geven en daarna kregen ze nog een klein cadeautje van de juf. En toen was het helaas alweer voorbij!

Maar er is gelukkig goed nieuws, een dag later is de juf al afgestudeerd en ze heeft dus haar diploma behaald! Juf Iris, van hart gefeliciteerd en bedankt voor de fijne tijd bij ons in de klas!