blog groep 1/2c

Olympische Winterspelen

Tussen de kerst- en de voorjaarsvakantie hebben we gewerkt aan het thema Olympische Winterspelen. We hebben veel werkjes gemaakt, zoals de mascotte Soohorang.  Verder hebben we schaatsen geknutseld,  in groepjes een stadion gebouwd van houten blokken, we hebben onze lievelingssport getekend, we hebben onszelf getekend op het podium, het Olympische Vuur geverfd en mooie kleurplaten gekleurd. We hebben ook filmpjes gekeken van verschillende sporten en we hebben natuurlijk live schaatsen gekeken. We hebben gezien dat Jorien ter Mors goud won en dat Sven Kramer helaas het podium niet haalde op de 10km. De kinderen waren ontzettend fanatiek en hebben onze kampioenen hard toegejuicht. Ook heb ik regelmatig van kinderen gehoord dat ze thuis ook schaatsen kijken met papa en mama.

Op de gang hadden we een Olympische hoek, waarin de kinderen konden sporten. Ze konden kiezen uit kunstschaatsen, bobsleeën, snowboarden en curling. Er was ook een podium met een echte Nederlandse vlag en medailles. In de schrijfhoek konden de kinderen Olympische woordjes naschrijven en in de rekenhoek konden ze Olympisch ganzenbord doen. Natuurlijk hebben de kinderen ook in de overige hoeken gespeeld. Op de foto’s die bij deze blog zitten, zult u dat ook zien. U ziet kinderen die rondom het thema Olympische Spelen werken, maar ook kinderen die lekker aan het puzzelen zijn of aan het bouwen in de bouwhoek.

Het volgende thema start na de voorjaarsvakantie en dat is het thema Kunst.