Blog groep 1/2b

Thema Kunst

Graag deel ik met u nog foto’s van het thema ‘Kunst’. U kunt zien hoe de kinderen in de klas spelen en werken.

In de laatste week van het kunst-thema hadden we twee leuke activiteiten:

We brachten een bezoek aan atelier De Kokon. De kleuters kregen een rondleiding en konden veel bekijken: de werkplaats, een atelier met alle verf, kwasten en schetsen, de oven waarin keramieken kunstwerken worden afgebakken. Ook zagen we hoe creatief de mensen bezig waren in De Kokon.

We kregen bezoek van een kunstenares in de klas, Gonny Rijdwijk. Zij leerde ons goed naar kunst te kijken! Kunst vertelt een verhaal en hoe langer je kijkt, hoe meer je soms ziet! En wist u dat kunst terug kan kijken? Het schilderij van de wolf was hiervan een voorbeeld.

Via deze weg bedanken we de medewerkers van De Kokon en Gonny.

Tussen de foto’s ziet u ook een aantal samen werkend leren opdrachten: tweetallen maken elkaars mozaiek na en tweetallen maken samen de getallenrij t/m 20. Zo leren kleuters met en van elkaar!