Nieuws

Kraanwaterdag

Op woensdag 23 september 2020 organiseerde de Nederlandse drinkwaterbedrijven gezamenlijk de Nationale Kraanwaterdag. Alle basisscholen en bso’s waren door heel Nederland uitgenodigd om op deze dag aandacht te besteden aan kraanwater als duurzame en gezonde dorstlesser. In totaal hebben in heel Nederland meer dan 8000 scholen zich voor deze dag aangemeld. Bij ons op school werd extra aandacht gegeven aan deze dag door het openen van een nieuw kraanwatertappunt. Na de opening van het watertappunt door wethouder van de Bunte, gingen de groepen de klas in voor een korte aantrekkelijke les. In deze speciale les konden de kinderen ontdekken waar het kraanwater vandaan komt, hoe kraanwater wordt gezuiverd en hoe je zelf slim kunt omgaan met dit gezonde en duurzame natuurproduct. Aan het einde van de les was er voor iedere leerling een mooie waterzak. Filmpje