Nieuws

Herfsttocht 2020

Een terugblik op een supermooie dag; de start van de herfst en de herfstvakantie.

De commissie is in voorafgaande weken druk bezig geweest om een prachtig programma te bedenken voor de beide locaties.

Aan de winkelweg begon de dag met een toneelstuk van Boswachter Annie en Irma. Irma verveelde zich en boswachter Annie moest wat voor haar verzinnen. Boswachter Annie wist dat er op de Immanuëlschool een blotevoetenpad was. Irma ging door de bakken lopen en vertelde dat de kinderen dit straks ook mochten gaan doen. Na de opening was het tijd voor de eerste workshop ronde. Er waren verschillende workshops: beestjes zoeken, een herfstslinger maken, een herfstschilderij maken en het maken van een herfstkrans of herfststuk. Als de kinderen klaar waren mochten ze naar het blotevoetenpad. Er zijn prachtige slingers, schilderijen en herfststukken/kransen gemaakt. Buiten werd er hard gezocht en hebben sommige kinderen leuke en enge beestjes gevonden.

Om half 12 kregen de kinderen van de OR heerlijke boordjes knakworst. Er werd lekker gesmikkeld. Toen iedereen vol zat, was het tijd om de gemaakte kunstwerken aan de ouders te laten zien en tijd voor vakantie!!

 

Aan de Randweg begon de dag met het proberen op te lossen van een escaperoom opdracht. Dat was een behoorlijke puzzel! De meeste kinderen waren er nog niet mee klaar toen er gestart ging worden met de eerste ronde van de workshops. Er waren de volgende workshops: vogelhuisje zagen en timmeren, een herfstschilderij maken, een herfststukje maken en braakballen pluizen. De kinderen die eerder met hun workshop klaar waren, konden hun voeten verwennen door een ‘blotevoetenpad’ te bewandelen. Bij het vogelhuisje maken werd er hard gewerkt. Overal hoorde je kinderen die druk aan het zagen waren. Meester Johan had het maar druk met het vervangen van alle gebroken zaagjes!

Het was een gezellige drukte bij de creatieve workshops van schilderen en knutselen. Bij het braakballen pluizen was het soms juist helemaal stil. Veel kinderen verwonderden zich over de botjes en schedeltjes die tevoorschijn kwamen. Wat bijzonder!

Tussen de middag kregen de kinderen van de OR heerlijke broodjes knakworst. Er werd lekker gesmikkeld. ’s Middags was er een (natuur)film en werd het spel ‘Levend Stratego’ gespeeld.

Moe, maar voldaan konden kinderen en leerkrachten de herfstvakantie ingaan…